Всички дрехи

Ризи с къс ръкав

Дамски ризи къс ръкав

Лятната версия на ризата е универсален елемент от гардероба на жената. Дамската риза с къс ръкав се появява за първи път в Швеция и затова често се среща като “швед” модел.
Основно има няколко модела:
Класическа – права и предимно в монохромни цветове. Този модел е универсален и се предпочита в бизнес средите, където е допълнен с подходящо сако.
Летни – тези модели са леки, ефирни. Ръкавът може да е тип фенер, пеперуда – всичко, което дава свобода на движенията. По пухкавите дами могат да изберат модел с ръкав до лакътя. В предната си част ризата с къс ръкав може да има къдрички  и всякакви извивки. Романтичните натури могат да изберат модели с цветен печат.
Боди-риза – тя е копие на целия бански, с изключение, че са добавени копчета в долната част. В повечето случай са по тялото, затова са и подходящи за слаби и елегантни момичета, които искат да подчертаят своите извивки.
Разнообразие се забелязва и при яката на ризата с къс ръкав. Както класическата с лък около врата, може да срещнем модели с изцяло липсваща или с лодка деколте.
Цветовете са разнообразни. Освен едноцветни се забелязва и тенденция в геоментричните форми, цветния принт, комикс щампите, бродериите.
Материите са предимно лен, коприна, памук.
За разлика от мъжа жената може да си позволи за офис облеклото риза с къс ръкав.
Който и модел да предпочетете не забравяйте, че красотата не е само дреха, а отражение на душата!

Оферти