Дрехи

Кожени якета

Дамските кожени якета станаха супер модерни в последните 10 години. Жените ги обожават и то не без причина, а видовете дамски кожени якета са не малко на брой. Затова заслужават малко по-разширено разглеждане.

Кожените якета се различават по-дебелина, стил и дължина. Може би най-носените из градските улици са тези, чиято дължина е средна и с не особено дебела подплата. Те са най-често носени през есентта и пролетта, но през зимата момичетата и дамите, които са обсебени от тях просто ги слагат под или над зимните си якета. Най-изчистеният вид кожени якета са вталените. Също така харесвани и модерни са кожените якета са с ципове и загатнати фигурални мотиви.  Друг интересен модел е този с качулка, която има пух. Разбира се, има и такива асиметрични якета, които се закопчават по много интересен начин. Ципът може да се пада силно в страни или да бъде диагонален. По-тънките от тях могат да бъдат и под формата на жилетка и да падат свободно надолу. Напоследък се появиха и такива, които са дънкови, но с кожени мотиви по лакатя и джобовете. Не е изключено и гърбът да бъде кожен, а отпред якето да е дънково, което е доста интересна и различна комбинация.

Различните модели кожени якета позволяват на всяка една дама да намери подходящия стил и вид яке за нея. Съчетават се както с дънки и клинове, така и с рокли, и поли. Никога не е лошо да прибавите малко от рокерския стил във вашия с подходящото за това кожено яке.

Back to top
X
preloader