Всички дрехи

Суичъри

През 1926-та година Бенджамин Ръсел, защитник във футболен отбор, открил, както много други преди него, неудобството от вълнените униформи. Всички негови съотборници, включително и той, се оплаквали от обриви и сърбежи. Тогава Ръсел помолил баща си да направи нещо по въпроса. Бащата имал фабрика за облекло. Той станал създателят на суитчъра и основател на първата голяма марка спортни облекла – „Ръсел Атлетик“.

Суитчърите с качулка се появяват по-късно под влияние на Средните векове и католическите монаси, които първи са ги носели. Суитчърите бързо набират популярност през 70-те години, благодарение на хип-хоп културата, както и под влиянието на филма „Роки“.

Днес мъжки суитчъри бихте могли да намерите във всички размери и видове. Шият се предимно от памук и полиестер. Има три вида – подобни на блуза с качулка, с къс цип и с дълъг цип. Някои имат двупластова качулка, други – джоб тип „кенгуру“. Меки, удобни, с топла и лека материя. Всички са създадени за перална машина.

Тъй като хип-хопът е онзи, който е издигнал суитчърите, те винаги са били част от ърбан културата, което ги прави ежедневни дрехи. Можете да ги носите с широки, провиснали дънки, спортен панталон, анцуг, дънки, клин. Те са универсални и подходящи за пролетта и есента.

Мъжките суитчъри са станали символ на някои големи групи, каквито са скейтбордистите, сърфистите. Качулката днес е символ на „лошото момче“. Много обири на банки започват с черен суитчър, вдигната качулка и слънчеви очила. Този стереотип до толкова е попил в културата ни, че трябва да избягвате подобна комбинация, ако не искате да изглеждате подозрително.

Оферти