Всички дрехи

Детски

Детски обувки

Децата са винаги в движение и за да се радват на безгрижни игри е важно крачетата им да бъдат обути в удобни и качествени детски обувки.

Важно е да се подчертае, че когато говорим за детски обувки, темата засяга не само това кои са модерните и интересни модели, но и здравето и нормалното физическо развитие на малките палавници.

Ето защо е важно детските обувки да бъдат подходящи, с твърд заден форт, да са изработени от естествени, топли и „дишащи“ материи, да осигуряват достатъчно пространство на пръстите на малчуганите и да се подменят навреме, тъй като детското краче расте изключително бързо.

Най-важното качество на детските обувки, без съмнение е тяхното удобство.

За малкото дете не е от значение дали носи маркови обувки или обикновени кецове, за него от първостепенно значение е дали може да играе и тича свободно, без обувките да му създават затруднения и неудобство.

При избор на обувки трябва да се следи дали те са точният номер, дали пасват на крачето на детето, дали са удобни, дали то може да се справи само с обуването им.

Трябва да се обърне внимание и на това дали подметките са изработени така, че да не се плъзгат.

Това е важно, особено при избор на зимни боти и ботушки, тъй като може да предотврати падания и контузии.

Препоръчително е закопчаването на обувките да е максимално лесно – с ластици или велкро например, за да не се затруднява детето.

Водещите критерии, на които трябва да се акцентира при покупка на детски обувки са: качество и

удобство.

Оферти