Всички дрехи

Видове мъжки спортни сака

Макар по кройка спортните сака да изглеждат досущ като официалните, те съвсем не са такива. Създадени за спортно-елегантния стил, този модел дрехи с отличава с ниското си ниво на формалност. Което значи, че не е нужно да го съчетавате с панталон в същите цвят и текстил. Напротив – спортните сака са създадени да се носят самостоятелно. Стилът, тъканите и цветовете са по-разнообразни, отколкото при повечето костюми. Използват се по-здрави прежди – от велур, деним, кожа, туийд.

Първоначално са носени за различни спортове на открито. После се появяват спортните екипи и спорните сака са носени предимно от феновете или зрителите, а по-късно стават част от униформите на някои частни училища.

Днес саката не са част само от мъжката мода. Освен елегантните и спортно-елегантните сака има следните модели:

  1. За лов – с кожен пластир на рамото, за да предпазва ставата и кожата Ви при стрелба с пушка.
  2. За езда – отличава се с бозав цвят, пепеляво зелен или бежов. А също и с трите си копчета за по-голяма свобода на движенията.
  3. Блейзър – с метални копчета, които произхождат от неговата „военна предистория“.

Тази година също има три отличаващи се модела сред спортните сака. На първо място е черното сако от памук и полиестер. Меко, удобно, стилно. Съчетава се абсолютно с всичко. Копчетата са две. На второ място е сако с цвят „Камея“ и ромбичен десен. Моделът също е с две копчета. На последно място е спортно сако почти изцяло от полиестер – гладка, блестяща повърхност със сребърни нишки. Десенът е в триъгълници в светло- и тъмносиво. Съчетава се отлично с черна риза и тъмносини дънки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader