Всички дрехи

Вратовръзката – мода от висша клaса

Вратовръзката е един от мъжките аксесоари, който съществува от древни времена и не случайно се е запазил и до днес. Съществува голямо разнообразие от цветове, възли и поводи, между които можете да подбирате вративръзката си.

Правилното съчетание на цвета на вратовръзката с ризата и костюма ще остави впечатление у околните, че притежавате стил и класа. Важно правило при избора на този аксесоар е да се водите от правилото, че вратовръзката винаги трябва да бъде в по-тъмен цвят от сакото. С помощта на контрастните цветове се постига въздействие у останалите.  Мотивите на вратовръзката трябва цветово да съвпадат с цвета на костюма. Ако костюмът или ризата са едноцветни можете да изберете такъв цвят вратовръзка, който отговаря на вашия вкус. Оставете светлите тонове за топлите месеци и обратно. Шарената вратовръзка комбинирайте с едноцветни ризи. Едноцветната вратовръзка можете да комбинирате с различни десени по облеклото. Класическото черно можете да допълните с червена, бяла или бордо вратовръзка. За универсален цвят сред вратовръзките може да се каже, че е синьото, защото се съчетава с всеки цвят риза, дори с тази със сиви отенъци или райета.

Тънката кожена врътовръзка съчетайте с риза, но задължително такава с дълъг ръкав. Тя е добър избор за офиса, но не пасва особено на ежедневието. Съобразете я и с телосложението си. За по-пълни мъже е добре да я избягват.

Широките врътовръзки стоят добре на високи и едри мъже с широки рамене. Тук можете да си играете с избора на материя и цвят. Важно е материята на вратовръзката да не е прекалено гладка и лъскава. Вълнена вратовръзка с каре ще стои чудесно със светлосиня риза. Тъй като са по-плътни и топлят, което ги прави подходящи за студените месеци.

За класическа дължина на вратовръзката се смята, че тя трябва да е един пръст над колана, а ширината е толкова, колкото са реверите на сакото.

Правилно подбрана, вратовръзката добавя още една звезда към елегантността ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *