Всички дрехи

Дълга риза с овален подгъв

Рано сутрин главната героиня се събужда от сън и носи дълга риза с овален подгъв. Ризата е бяла или синя, понякога принадлежи на главния герой, но винаги стои елегантно, показва по-голяма част от бедрата и акцентира върху красотата и простичките неща в живота. Къде обаче още можете да носите дългата риза с овален подгъв?

По принцип, този модел е почти изцяло окупиран от дамските секции – ще го срещнете при спортно-елегантните и моделите за офис. Има два начина за носене на тези ризи – без да ги загащвате или като загащтите само предната част, оставяйки задната да стои като шлейф. Обичайно тези ризи не се комбинират, затова се носят в по-топло време. Катрин Зита Джоунс обаче комбинира своята овална риза с червено кожено яке и слънчеви очила. Щом тя го е направила и ръба на ризата не се подава изпод якето – всичко е наред.

В западната култура дългата риза с овален подгъв е модел, носен предимно от мъже.

Вината за това има Кание Уест, чийто стил на обличане веднага се налага, дори без самият той да има собствена модна линия. Напоследък заглавията на новите му песни излизат като щампи за тениски.

Мъжките модели на тази риза, въпреки че имат уникален ръб, се загащват само отпред. Въпреки това, внимавайте с дължината на самия овален ръб. В мъжката мода ако ръбът стига чак до горната част на бедрата, трябва изцяло да промените стила си, тъй като тази риза вече не се котира в офис дрескода.

Моделите с овален ръб се срещат предимно в два варианта – с дълги ръкави и с три четвърти. Всички имат висока яка и са ушити предимно от памучни тъкани.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader