Всички дрехи

Какви дрехи са необходими за различните спортове

Когато става дума за различните спортове изборът на дрехи изглежда лесен, но всъщност трябва да се съобрази с няколко неща като например сезона, спорта, материята на самата дреха.

Фитнес залата

Къси или дълги спортни панталони са подходящо и удобно облекло за фитнеса. Можете да изберете анцуг или клин в зависимост от личните ви предпочитания. Прекалено впитите и къси долнища ще ограничат доста движенията ви, затова избирайте леко свободни модели. Горнищата без значение дали са с къс или дълъг ръкав или са потници са подходящи, стига да са изработени от материи, които не запарват тялото допълнително и му позволяват да диша. Всеки вид спортни обувки са подходящи, но класика остават маратонките.

В планината

Затоплянето на времето събужда и авантюристичния дух на любителите планинари. Въпреки че лятото е дошло, планината предлага много изненади в рамките на няколко часа. Затова задължително е  правилно подбрана екипировка, за да  бъде денят ви наистина положителен. Заложете на термобельо, което ще отвежда влагата извън тялото ви и е направено от вълна или полиестер. Трябва да се снабдите и с полар, който ще ви топли, ако времето ви изненада със силен вятър. Снабдете се и с нещо, което е водоустойчиво, за да се предпазите от евентуалните валежи. Обувките трябва да бъдат с дебела, изолирана подметка и влагоустойчиви. Дългите ръкви, шапката и раницата са задължителни.

Бягане и каране на колело

Когато спортувате през лятото особено навън, трябва да внимавате тялото ви да не прегрее. Заложете на анцуг и потник, които позволяват на тялото да диша. Памукът не е особено подходящ, тъй като попиват потта. Влажната памучна дреха и лекия вятър ще ви донесат настинка. Облеклото задължително трябва да е направено от изкуствена материя. Обувките трябва да не запарват и да бъдат леки и удобни. Маратонките и спортните обувки, предназначени за тичане са най-удачния вариант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader