Всички дрехи

Модерна визия през пролетта с яке бомбър

Второ поколение якета за пилоти, създадени специално за военновъздушните сили на САЩ. След като по-ранният модел отпаднал, защото самолетите започнали да летят на по-голям височина, фабриките стигнали до идеята за модел, който да е по-лек и който запазвал топлината за дълго. Оставили единствено яката от вълна – утвърдена марка на всички ретро якета за пилоти.

Днес модерна визия с яке бомбър е лесна и достъпна задача. Този тип яке бомбър е предпочитан модел в три големи страни  – САЩ, Обединеното кралство и Япония. Носят го и някои полицейски части.

Вариантите, в които може да срещнете бомбър, са следните:

Агнешка кожа – ще го откриете в черен цвят, предлага се от Пол Смит. Перфектно за ветровито и дъждовно време.

Полиестер – в зелено и с бродерии. Предлага се от „Диесел“. Пере се само на химическо.

Полиамид – доста по-топло от останалите си съвременници. Предпочитан модел за пролетната колекция. Може да се пере в пералня.

Вълна – създаден от необработена вълна, има бейзболна якичка и линия по силуета. Изключително подходящ вариант както за есента, така и за зимата. Предлага се от „Тед Бейкър“.

Издължена кройка – дължината стига средата на бедрата. Циповете са позлатени с дизайнерско лого и допълнителни украшения. Вариант за по-ветровито време.

Памук – широки, удобни джобове. Тъмнозелен, градски стил. Тъканта прави якето да изглежда по-изчистено и модерно.

Кашмир – изчистен вариант, втален и с ревери. Цветът е тъмночервен, няма украшения и джобове. Пере се само на химическо.

Найлон – бляскава материя, непропусклива, със светъл, приятен цвят. Предлага се от „Едуин“ и не се пере, само се забърсва.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader