Всички дрехи

Мъжки дънки – видове и предназначение

Най-популярният тип дънки са сините джинси. Изработени са от Джейкъб Дейвис през 1871 г. и патентовани от Якоб Дейвис и Леви Щраус две години по-късно. Първоначално са били предназначени за каубои и миньори. Стават популярни през 50-те години сред тийнейджърите наравно с кожените якета, спрея за коса и колите Кадилак. След това навлизат в пънк рока и хеви метъла. Северна Америка представлява 39% от световните покупки на дънки – 14 млрд. щатски долара.

Синият цвят идва от индигото, с което са боядисани. Леви Щраус е препоръчвал на клиентите си да ги перат възможно най-малко, за да не се свиват и цветът да не избелява. Това предизвикало големи критики и хората започнали ту да ги замразяват, ту да ги пекат във фурната, докато се намери решение за проблема със свиването.

Изчистени, вталени, класически, тесни, спортно-елегантни, ежедневни, спортни, еластични, накъсани, екстравагантни, с кръпки или избелели. Дори гащеризони. Висока и ниска талия. Лесно можете да изберете своя тип дънки, стига добре да познавате фигурата си. Ето няколко примера:

Вталени – подходящи за мъже с тънки крака. Те ще ви помогнат да подчертаете формите си. Ако сте по-едър, избягвайте този тип дънки. Ще ви накарат да изглеждате визуално по-едър. Колкото по-тъмен е цветът, толкова по-силна е илюзията.

По линията на силуета – за мъже с атлетични крака. Дънките са тесни в ханша. Ако не сте атлетични, ще ви се сторят твърде стегнати в корема. Този модел има необичайна кройка и се комбинира с тениска или блуза.

Прави дънки – класически. По-широки са около ханша и осигуряват свобода на движението.

Атлетични джинси – широки в ханша и тесни откъм глезена. Подходящи за повечето мъже. Създават илюзия за широк таз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader