Всички дрехи

Мъжки къси дънки – какво не знаете за тях

Независимо дали са под коляното или над него, мъжки къси дънки са сигурно спасение в голямата жега. Тъмни или светли, три четвърти или мини (да, те съществуват!) – дънките изискват и да се грижим за тях.

Макар да звучи невероятно, много специалисти, занимаващи се с производството и продажбата на деним платовете твърдят, че е най-добре да отложим първото пране на дънките си поне с осем месеца. Това навярно се струва страшно много на човек, дори като шега, но с този трик се цели да се запази оригиналния цвят индиго.

Друг интересен начин е винаги да ги перете с оцет и хладка вода. Обърнете ги с лицевата страна навътре и ги сушете на простор. Никога не използвайте гореща вода или сушилня, защото това ще разтегне плата на вашите дънки.

Най-честият проблем, с който се сблъскват мъжете при мъжки къси дънки е, че те очертават онова, което трябва да остане скрито и намират този факт за доста неудобен. За да избегнете впитите модели, погледнете етикета дали има поне процент еластан. Дори такова нищожно количество би могли да Ви спаси.

Последният начин да запазите дънките си от избеляване е да ги пъхнете във фризера за една нощ. А ако случайно нямате още къси дънки, винаги можете да си направите от някой стар чифт. Вземете дънките, изберете колко къси искате да са, а после изрежете с четири пръста по-надолу. Прегънете дънките и изрежете на същото място другия крачол. След това обуйте дънките си и навийте два или три пъти ръба.

Най-подходящи обувки са маратонките и чехлите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader