Всички дрехи

Мъжки ризи подходящи за дънки

Мъжките ризи са компромис между дръзките дрехи в уличен стил и образа, който отговаря на стриктните правила за бизнес код за обличане. Благодарение на голям брой стилове, те могат да бъдат комбинирани с разкъсани дънки, изчистени модели панталони и дори шорти.

Малко история за мъжката риза:

Интересно е, че мъжката риза първоначално принадлежала към категорията за бельото и било немислимо да се носи самостоятелно. Идеята заложена в нея била само малка част от нея да се показва. Това са зоната на яката и парчето маншет. От края на 19-ти и началото на 20-ти век нещата поемат друг ход.

В наши дни много мъже носят ризи самостоятелно, комбинират с дънки или къси гащета, но за един високопоставен служител някогашните консервативни разбирания се запазват. Съществува известен дрес код на обличане на риза за официален етикет.

В ежедневието ризи се носят самостоятелно.

Ето и 5 мъжки ризи за дънки:

Деним ризи

Те могат да имат дълги или къси ръкави, а това, с което се комбинират зависи от стила на ризата.

Мъжките ризи се изработват най-често от памук. Често към него се прибавя еластан, за да се получи мекота и добър участък. Благодарение на този състав от тъкани, усещане за комфорт и свобода на движение е огромно.

Видове мъжки ризи са главно: класически и спортни. В изборът им най-важен е правилния размер на ризата.

Класически ризи

Платът е по-мек и по-тънък, без синтетика.

Яката трябва да е по-твърда. По принцип това се дължи на факта, че ризата и вратовръзката почти винаги се носят заедно, ако говорим за формален стил. За да се запази формата на яката се ползват специални табели, които се поставят отвътре.

По-консервативни цветове. На първо място, бяло – за специални случаи или строг код за облекло. И второто най-често срещаното – синьо.

Класическата риза няма джобове или има само един и той винаги трябва да е празен. Класическата риза подхожда най-вече с елегантен панталон.

Спортни ризи

Материали, използвани в производството на спортни ризи са малко по-груби, по-силни. Те могат да са обикновен оксфорд, фланел, деним. Между другото, последният деним не остана в осемдесетте години, а модата за тях оцеля в наше време. Позволено е също да се носят носите риза с дънки, при условие че долната част е по-тъмна. Не забравяйте за точния размер на дънките.

Много по-голяма е и гамата от цветове в по-смели и разнообразни десени. Тези ризи са идеални за ежедневието и спортно-елегантния стил.

Моделите мъжки ризи с декоративни елементи, повече джобове или спортен стил декорации, то имате пълното право да съчетавате с дънки.

Мъжки ризи за дънки са още моделите с къс ръкав. Те отново може да са в разчупени кройки, различни цветове, в това число комбинация от два цвята и неангажиран стил.

Това на кой модел и кройка ще се спрете, остава в ръцете на случая, за който предвиждате мъжка риза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader