Всички дрехи

Мъжки шушлякови якета за пролетта

Ако предпочитате вносни мъжки шушлякови якета за пролетта, вероятно ще намерите за трудно да преведете „шушляк“ на английски. Това се дължи на причината, че думата е жаргон и значи „дреха, която издава шушкащ звук“. На английски има два варианта – „plastic mac”, което е записано като „шушляк“, но значи „дъждобран“ и, което е по-правилно, „plastic fabric” – общо нарицателно за всички дрехи от изкуствени тъкани.

Когато избирате мъжки шушлякови якета за пролетта, имайте предвид на първо място ползите от тях – ще Ви държат сухи в дъждовно време и топли във ветровито. Единственият негатив е, че не изглеждат достатъчно официални, за да идете на бизнес среща с тях.

Тази пролет цветовете са тъмнозелено, светлобежаво и черно. Повечето от якетата имат в допълнение качулка с периферия от изкуствена козина. Можете лесно да разпознаете водонепроницаемата полиестерна тъкан по твърдостта и гъстотата на нишките. Ципът не бива да е метален, а широк и пластмасов, тъй като ще Ви позволи по-лесно да го закопчавате и разкопчавате. Дизайнът е идеален за спортуване, риболов, стрелба, екскурзия, къмпинг, колоездене и туризъм.

Второто нещо, за което трябва да внимавате, е пълнежът на якето. Не всички фирми изписват на етикетите си с какво пълнят пролетните якета. Обичайно това е изкуствен памук, който е добър топлоизолатор, но след няколко пранета в пералнята се слепва и якето губи своя обем. По-скъпите модели имат естествен пълнеж като пух. Единственият минус е, че подобно яке се пере на ръка и съхне малко по-дълго, но пък е добра инвестиция в дългосрочен план.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader