Всички дрехи

Насоки при избора на мъжки спортни сака

Първото нещо, в което трябва да се уверите е, че пред Вас наистина стои спортно сако. Спортните сака не са буквално „спортни“. Това означава, че можете да ги носите с различни панталони, дънки и не е необходимо да се тревожите за цвета.

Второто нещо е видът на спортното сако. По правило, те имат малък брой копчета – едно, две или три. В зависимост на какъв модел сте попаднали и по какъв повод сте се спрели на тях, разнообразието също е голямо. По-често ще срещнете сако с две копчета.

Трето – материята. Спорните сака варират между памука и еластана. Ако изберете модел с повече памук, ще се чувствате прохладно през лятото и топло през зимата. Ако предпочетете еластана, ще имате по-голяма свобода при движението, но се подсигурете с топла блуза или риза с висока яка.

Колкото по-светъл е цветът на спортното сако, толкова повече ще си личи, ако го намачкате. Друго важно нещо за тъканта е нейната плътност. Например, фреско е изработена от камгарни прежди и буквално можете да усетите и най-лекият повей на вятъра. За да не останете измамени, поднесете сакото към светлината и вижте дали прозира.

Потърсете спортно сако без подплата, когато избирате модел за лятото. Направете всичко възможно да се дистанцирате от бизнес сакото – това е и идеята на спортното сако. Избягвайте разпространените цветове като черно, кафяво и тъмносиньо и се спрете на нещо по-нетипично. Свободни сте при избора си на аксесоари. Каквато и вратовръзка да вземете, няма да сбъркате. При специален повод сложете цвете на ревера или в малкото горно джобче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader