Всички дрехи

Официални мъжки ризи – как да ги изберем

Покупката на мъжка риза изглежда супер лесна задача, но тръгнем ли да избираме се оказва, че съвсем не е така. Ето как да подберем идеалната мъжка официална риза.

На първо място обърнете внимание на формата на яката. Размерът и трябва да е пропорционален на главата. Например, средната дължина на яката с прави ъгли подхожда на широко кръгло лице. Видове яка:

Класик – Ъгълът на отклонение на ревера е по-малък от 90° и отива на всеки тип лице. Идеална е за бизнес срещи и тържествени събития.

Тип нашийник – Краищата са свързани с щифт. Този модел визуално скъсява врата и изглажда квадратността на челюстта.

Яка тип крилца – Това е разновидност на класическата, но е с малки ъгли, които стърчат над вратовръзката и приличат на крилца. Носят се предимно със смокинг.

Допълнително закопчаване – При тази яка имаме допълнителни копчета от двете страни под вратовръзката. Те прибират яката и запазват нейната основна форма.

Яка с копчета – Допълнителни копченца прикрепят краищата на ъглите на ревера към ризата. Този модел е неформален и може да се носи без сако.

Яка лента – Ниска яка без ъгли и е предпочитана от по-спортно настроените господа.

Ръкавелите са също важен елемент.

Двойният френски маншет с двойно закопчаване е лидер за дневни и вечерни събития със строг протокол.

Комбинираният виенски маншет е подходящ за класическия костюм.

Италианския спортен маншет е за по-ежедневния стил на обличане.

Цветът на официалната риза е също важен. За официални тържествени събития залагайте на монохромни бели и избелели нюанси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *