Всички дрехи

Скъсани дънки – история и тенденции

Запазената марка на 80-те – скъсаните дънки. Тъй като по магазините все още не са се продавали такива модели (а и защото било немислимо), потребителите сами са ги „състарявали“, ползвайки всякакви инструменти от бита – бръснарски ножчета и рендета. Днес скъсани дънки се носят от най-големите звезди – Селена Гомез, Ким Кардашиян и други.

Когато избирате скъсани дънки от секцията за мъжка мода, добре е да знаете, че съществуват няколко модела.

Разнищени дънки – те са най-слабо накъсани. Ресните на основата на плата са останали, докато част от горния слой е премахнат, което създава трансперантен ефект. Част от кожата Ви се вижда, но не съвсем. Този модел дънки е подходящ за несигурно, хладно време.

Дупки – представляват големи и малки дупки, най-често квадрати и кръгчета, които са изрязани от плата. Ръбът на дупката е разнищен и моден. Понякога останалите парчета биват пришити по други места на дънките, подобно на стари работни панталони. Този модел е еталон за ърбан културата.

Цепнати – най-често около коляното. Цепката е широка и включва цялата предна част на дънките, оставяйки коленете видими. Ръбовете тук също са разнищени.

Правоъгълни участъци – голямо количество от дънките е изрязано или липсващо. Отново – в областта на коленете и бедрата. Някои модели от този тип са вталени и изглеждат като разпрани.

Ако желаете сами да си направите такива дънки, ще са Ви нужни голяма ножица и нож за стек. С ножицата направете линии по предната част на дънките, а после извадете сините нишки и оставете белите. По горния ръб направете обратното – извадете белите нишки и оставете сините, за да изглежда по-естествено – като ресни. С ножът започнете да режете избрана от Вас зона. Не срязвайте дълбоко плата, а се уверете, че белите конци започват да се показват. Не забравяйте да изрежете ръбовете на джобовете си и да ги разшиете, за да завършите дизайна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader