Всички дрехи

Тениската тишърт – повече от подходяща дреха

Почитателките на тениски са много, много и дори ги колекционират. Статистиките показват, че от десет души, поне девет имат по една тениска в гардероба, която никога не биха заменили с друга. Дали поради сантименталност или други симпатии, факт е.

Днес ще поговорим за моряшката тениска, известна още като тишърт. Историята й започнала много отдавна. Още в XIX век била носена от френския флот. Тя представлявала райе на синьо и бяло. Оригиналният вариант на моряшката тениска включвал 21 ивици.

През 1917 година, френската дизайнерка Коко Шанел, била вдъхновена от моряците и представила за първи път пред света на висшата мода такъв вариант, който да се носи в обществото. Няколко десетилетия по-късно моряшката тениска си спечелва славата и световно признание. Тя се носела от холивудските звезди, станала част от тоалета за плажа и можела да се види на всеки курорт. Марлон Брандо, Бриджит Бардо, Мерилин Монро, Одри Хепбърн допълвали с нея чара си.

С течение на времето моряшката тениска става задължителен елемент от колекциите на славни модни дизайнери – Жан Пол Готие, Долче Габана и Гучи.. Те си проигравали с дизайна и ширината на ивиците.

Днес тишъртът на ивици се носи  от всеки пол и всяка възраст. Класическата моряшка тениска се съчетава с шорти, дълги панталони и е идеална за всяка почивка. Ето, защо е добре да не я пропускате в куфара си с багаж.

Днес на мода е не само моряшката тениска в синьо и бяло райе. Има я в жълто-зелени ивици, червени и бели ивици, синьо и розово и др. Всяко отклонение от класическата й визия придава все повече шик, а това прави притежателката още по-секси и неустоима.

Ако и вие искате да имате поне една бройка тениска, тишърт, която да не излиза от мода, дори да се разтегне при пране, да избледнее и да може не само да я обличате като домашно облекло или за разходка, но и да спите с нея, то моряшката тениска е идеален избор!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader