Всички дрехи

3 популярни модела зимни якета – кое е за вас

В настоящия зимен сезон са модерни зимни якета без ръкави. Те могат да се носят и над пуловери.  С малко фантазия може да импровизирате с почти всеки тоалет и винаги да изглеждате актуални.

От старо ново зимно яке – винаги може да реставрирате старото зимно яке и да му дадете още някоя годинка живо. Ако обаче не ви се отдава преправянето и сте склонни да купите скъпо зимно яке, трябва да обърнете внимание на някои правила:

Най-качествени са якетата от естествени материали като кашмир и вълна, затова е желателно да заглеждате етикета от вътрешната страна на продукта, преди покупката му. Обърнете внимание и на подплатата. Това дали е лепена или шита, оказва значение не само над цената, а и на срока за експлоатация. Ако е шита загледайте и шевовете.

Ветровка от еленска кожа – това зимно яке се нарежда заедно с якето от пух. То се смята за най-функционалната зимна връхна дреха. Практично е както за разходки, така и за всеки ден. Историята разказва, че ветровката е замислена за екстремни спортове като лов, риболов, лов на китове. Изработвали се от кожа на тюлен и елени и се намазвали с рибно масло, за да са по-устойчиви. Днес моделите ветровки не се мажат с нищо, на материалите, от които се изработват гарантират водоустойчивостта и ветроустойчивата им.

Класическо палто дъфълкот – уникалното в този модел е начинът на закопчаване, който хич не е случаен. Качулката му е голяма, за да може под нея да се носи шапка. Удобната кройка е създадена, за да не ограничава движенията. Дъфълкрофтът се появява сред моряшките връхни дрехи и по време на работа на корабната палуба, от тук и много от специфичните му неща са се запазили и до ден-днешен. Закопчалката и специалните копчета са замислени, така, че да могат се закопчават лесно, дори с ръкавици на ръцете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader