Всички дрехи

5 вида мъжки шапки

Мъжката шапка е аксесоар, който съществува от векове назад. С течение на годините обаче тяхното предназначение се променя и от нужна вещ се превръща в модерен аксесоар със съвсем различно приложение. Съществува разнообразие от шапки, като всяка създава различна визия и разкрива не само индивидуалността на мъжа, но и социалния му статус.

Шапка с козирка

Това е най-разпространеният вид шапка  и може да се носи през всички сезони. Няма насоченост към определена групова възраст – носи се както от деца, така и от възрастни мъже. Тя е практична и удобна за ежедневието – разходки, срещи с приятели, излет в планината.

Бомбе

То е актуално от векове назад и винаги е запазена марка на елегантността. Той разкрива високата класа на мъжа и е предпочитан от много звезди като летен моден аксесоар. Подчертава екстравагантността и изразява дръзкост в модата.

Цилиндър

Отличителната черта на високото положение в обществото. Разкрива аристократичността на притежателя си. Не е разпространена в нашите географски ширини и се свързва предимно с английската аристокрация, която залага на този вид шапки основно на изискани поводи.Това не означава, че трябва да се лишите от този стил на обличане, ако това ви кара да се чувствате добре.

Каскет

Предпочитан от по-нестандартните мъже, въпреки че става все по-популярен аксесоар. Мъжете с добър усет към модата няма как да не допълнят гардероба си с тази модна приумица. Той създава усещане за увереност и усет към естетическото.

Каубойска шапка

Дългогодишен символ на типичните мъжкари. С нея няма шанс да останете незабелязани сред нежната половина на човечеството. Със сигурност във вас ще види нейния герой-спасител. В съвремието и особено в работна сфера не е много разпространен аксесоар, но в свободното си време на планина например няма причина да не я носите.

Тук може да разгледате  всички модели каскет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *