Всички дрехи

Мъжки маратонки на бъдещето

Вярвате или не, хибридните версии вече не са само при колите. Една от най-големите индустрии в световен мащаб – производството на маратонки, се е заела със създаването на хибридни версии. Каучуковите подметки вече са в миналото. Сега големите модни къщи се надпреварват да ги пълнят с пяна, сгъстен въздух и стиропор. Всичко това с цел да ги направят по-леки, удобни и продаваеми. „Пума“, например, пуснаха прозрачна подметка, пълна с мъниста. Друга марка пък пусна маратонки над глезена за космонавти и през 2018 те действително ще влязат в космическата програма.

Днес маратонките предлагат много – комфорт, анатомичен дизайн, масажни стелки. Дизайнът им е проектиран за всеки вид терен и дейност – разходка в парка, ежедневни занимания, тренировки, планина. Важното при мъжката маратонка са издръжливостта, амортизацията и по-голямата дълготрайност.

Маратонките обикновено се изработват от текстил, естествена кожа (велур) и специална междинна подметка. Най-разпространени са асиметрично разположените връзки. Всички модели днес имат неопрен в областта на глезена, който предпазва от нараняване. Клетъчната система в подметката пък осигурява омекотяване и разпределение на напрежението върху по-голяма площ. Някои модели имат водонепромокаема мембрана и гумено бомбе за защита на пръстите.

Спортните обувки задължително трябва да позволяват на краката да дишат, да контролират влагата и разпространението на микроби. Всяка голяма марка за маратонки има своя разработена технология в областта на петата, която осигурява комфорт при движение.

Винаги почиствайте маратонките си с влажна кърпа. Добрата поддръжка кара маратонките винаги да изглеждат като нови, а новото е модерно.

Популярни модели за тази година са Air Max 99 на Найки, Долче и Габана, Фенди и Прада. Цветовете на пролетта – сиво, черно и бяло, небесносиньо.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *