Всички дрехи

Блуза с голи рамене за лятото

Първото, което може да Ви дойде на ум за лятото, е блуза с голи рамене. Колкото предизвикателни могат да бъдат, толкова и опасни. В зависимост от телосложението и гръдната Ви обиколка, бихте могли да изберете правилната за Вас блуза с голи рамене, стига да познавате техните специфики.

  1. Ръкав – в някои случаи моделите са корсажни и се задържат около торса единствено с помощта на еластичните влакна в плата. В противен случай, ръкавите са паднали. Могат да бъдат къси или дълги, тип буфан или камбана, отпуснати, надиплени. Който и вариант да изберете, няма да сгрешите.
  2. Връзки или ластик – горната част на блузата може да е доста коварна, що се отнася до това как се задържа за торса. В долната част на деколтето обичайно има два варианта – или ластик, или връвчици. Понякога и комбинирано. Ако имате еластична блуза без връзки, внимавайте – след няколко пранета ликрата започва да се отпуска. За да запазите еластичната блуза с голи рамене, перете на ръка или с програма на по-ниска температура.
  3. Свободна или по тялото – памукът, ленът, коприната, сатенът са платове, от които се шият по-широките модели заради свойствата им да падат елегантно до ханша Ви. Изкуствените тъкани, най-вече полиестер, се слагат като примеси, за да прилепне блузата по тялото Ви и същевременно да не ограничава движенията Ви.
  4. Шия и рамене – тук има два варианта – блузата да е с голи рамене или част от нея да е прихваната с лента около шията за по-голяма сигурност. Вторият тип е по-труден за обличане, но пък създава усещане за загадъчност и изразена сексуалност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader