Всички дрехи

Блуза с пайети? Защо не?

Пайетите са популярна декорация още от 2500-та година пр. н. е. Изработени в миналото от цветни метали, днес пайетите имат форма на диск и са предимно от пластмаса. Колкото повече фасети имат по себе си, толкова повече светлина са способни да отразяват.

В зависимост от това дали искате пайетите да са само декорация или да покриват половината или цялата блуза, можете да се спрете на няколко варианта.

  1. Декорация – независимо дали е по ръба или във форма на сърце, блузата с пайети винаги е модерна и хваща окото. Някои декорации от пайети покриват само областта на раменете и се отличават с по-свободна кройка от останалите.
  2. Шифон – пайетите може да покриват част от асиметричен шифон, който да е втори кат на блуза. Ще го срещнете и в противоположния му вариант – шифонът е основа, може ръкави, а по-плътната материя е покрита с пайети. Третият вариант с шифон е подходящ за парти и дискотека – основният елемент е блузка с тънки презрамки, докато горният кат е от прозрачна материя със същия цвят и „пръснати“ отдолу-нагоре пайети с различен размер.
  3. Пълно покритие – най-ефектният модел е в бронзово. Пайетите са така добре скрепени една към друга, че създават илюзията за мек и бляскав метал. Внимавайте при прането. Повечето модели стават за перална машина, но точно този изисква ръчно пране.
  4. Кадифе – официална блуза с пайети, при която има редуване. Върху основа от черно кадифе има фигури от златни пайети. Някои модели имат и ръкави от черен шифон с позлатен ръб.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader