Всички дрехи

Блузи с широки ръкави – модна романтика

Има тенденции, които са толкова красиви, че е невъзможно да се опише за тях отделно и да не се показват в цялата им слава. Официалното име на тази тенденция не е много шумно, но носи своята дълга история – широките ръкави са романтични. Появяват се още по времето на аристократизма и са богато украсявани с дантела.

За да бъдем честни е правилно да кажем, че тази тенденция се нарича по различен начин – ръкави във формата на крило – през XV век в двора на Бургундия се носят рокли и блузи с такива ръкави. С движението на ръката или най-малкия удар на вятъра, ръкавите трептели и наподобявали крилата на птица.

Дори днес в моделите дамски блузи с широки ръкави може да забележите, колко ефективно изглеждат с формата на крила:

През пролетта и лятото на 2017 г., както и през есента и зимата на 2017-2018, ръкавът не може да се разглежда само като конструктивна детайлност, която повтаря формата на ръката и я предпазва от студа. Ръкавът приемал различни форми през годините, а историята на неговото съществуване, отново става декоративен акцент на изображението, което го прави по-изразителен и интересен.

В модните ръкави като буфер и камбана, лалета и флатер, конус, барок, епископ, муселин и каквото и да било има толкова много чар и обаяние.

Най-хубавото е, че всичкото това многообразие от дамски блузи с широки ръкави позволява още повече неограничени възможности за комбинации.

По принцип с модната тенденцията може да се създаде много женствен и грандиозен образ.

Достатъчно е да избирате за себе си няколко от най-модерните блузи и в съчетание с поли, дънки и панталони да получите интересни и изкусителни въплъщения.

Романтичната визия е определение, поставено от най-добрите световни дизайнери, представящи модните блузи от 2017 г. Всеки един модел блуза с широки ръкави въплъщава идеите за романтизма по свой начин.

Преди няколко сезона беше трудно да си представим на световните подиуми такова изобилие. И въпреки това се върнаха. Но модата, за щастие, никога не се повтаря, а днешният романтизъм изглежда изискан и много изкушаващ.

Авторството на този женски стил принадлежи на самата Коко Шанел. Благодарение на нейната светла ръка, тази мода в дамските блузи се налага и остава там години наред. С нея не един път са украсявани парижките модни подиуми, а идеята за модела остава непроменена: обемният ръкав служи като основна декорация.

Днес тези безупречно елегантни и интригуващи модели блузи с широки ръкави се вписват не само в бизнес и строги изображения, но и в ежедневните романтични стилове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader