Всички дрехи

Бяла дантелена рокля

Комбинацията може да звучи невероятно добре, но ще намерите за трудно да откриете бяла дантелена рокля за всеки ден. Причината е, че тя е вече почти напълно заета от сватбената индустрия, което значи, че надали ще се дистанцирате от тази наложена представа. Можете да си изберете рокля в екрю или шампанско, но има сватбени рокли в този цвят.

Ако все пак сте убедена, че това е правилната рокля за Вас, първо е нужно да научите в какви варианти ще я срещнете. Дължината и ръкавите са Ваше предпочитание. По-важното при този вид дрехи е видът на дантелата. Навярно първият модел, който Ви идва на ум, е брюкселската дантела. Ние пък ще Ви представим цели седем вида.

  1. Плетена – по-гъвкава от обикновената дантела. Предлага се без тюл. Пришива се по линията на деколтето или като продължение на ръкава.
  2. Венецианска – твърда, използва се за корсети. Няма мрежест фон (т. е. от шифон или тафта).
  3. Бродирана – дантелени елементи върху илюзорна основа. Всички те образуват своеобразна апликация с помощта на тюл. Обичайно се шие за ръкави, които са съединени при горната част на гърба и деколтето.
  4. Брокат – дантела от коприна или вълна със сребърни или златни нишки. Ползва се за ръбовете на корсета или на полата.
  5. Альонсон“ – кръстен на френската провинция, в която е създаден. Има флорален дизайн с мрежест фон. Известен като „Кралица на дантелата“.
  6. На дупчици – това е едра дантела на точки, ленти, цветя, които са рязани с машина.
  7. Шамтили“ – деликатна коприна с изобилие от подробни детайли. Също се ползва за ръкави и за декорация на корсета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader