Всички дрехи

Величието на дамските колани

Един от най–използваните модни аксесоари – коланът, неслучайно има своето подобаващо място в гардероба на всяка жена. Отдавна коланът е многофункционален аксесоар, който не служи просто да държи панталона и полата на мястото, невидим за околните. Коланите започнаха да изпъкват, да се носят върху дрехите, а цветовете и формите им с годините станаха все по причудливи и интересни.

Как един на пръв поглед скучен аксесоар се превърна във важен акцент в модата? Отговорът е еднозначен – влиянието на Запада. Искаме или не, влиянието на Америка върху световната мода е неоспоримо. Точно там всеизвестните каубои започват да слагат на обикновените кожени колани все по-големи и атрактивни токи.

Естествено тази мода залива и Западна и Източна Европа и ние започваме да ходим с къси блузки и колани с големи и лъскави токи. През годините модата в коланите се променя драстично, големината на закопчалката става все по-малка, а коланите все по тънки. Модните тенденции вече налагат тънките коланчета, изработени от плат или връв с обикновено завързване или семпла тока.

Ако работите в офис и трябва да сте облечена строго, може да разнообразите ежедневните костюми с този чуден моден аксесоар. Коланът може да развесели и най-скучния костюм.

Ако Ви предстои среща и искате да изглеждате зашеметяваща и елегантна, облечете „добрата стара” черна рокля до коляното. Тук коланът може да промени тотално едноцветието на роклята. Широк колан с цвят на вишна тотално ще омае всеки.

В горещите летни дни не е желателно да пристягаме тялото с прилепнали дрехи и колани. Ето как може да използваме този незаменим моден аксесоар без да ни е дискомфортно: къси панталонки, бял топ и тънък зелен колан от плат, съчетан със стилни зелени кецове или сандали са чудесна комбинация, с която ще се чувствате удобно и приятно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader