Всички дрехи

Дамските тениски – подходящи за всеки повод

Онова, което е на мода от вече няколко сезона може би ви е омръзнало. Въпреки това има начини да реставрирате гардероба по най-многообразен начин. Една класическа дреха, която всяка жена притежава в гардероба си е тениската. Дамски тениски се носят лято и дори зимата под сака, жилетки и пуловери, ето, защо ако в гардероба откриете някоя остаряла вече тениска може да й вдъхнете малко живот.

Заимствайте идеи от тези на модните дизайнери. За да са интересни и уникални техните модели винаги носят нещо импровизирано и различно. Сега и вие може да опитате.

Старите тениски може да декорирате с изрезки, мъниста, нарязвания, камъни, щампи и пр. Поставете акцент на отворения гръб, а не на баналното деколте.

За най-подходящ сезон се смята лятото. Тогава тениските са повече от актуални, а за да добавите някоя и нова, свежа идея може да декорирате по няколко начина:

Тениска с форма на сърце – това предложение ще свърши работа дори в месеца на Любовта. За целта нарисувайте на хартия половин сърце, големината може да е по избор. Изрежете хартиената форма и я поставете върху плата. Опънете тениската на опаката страна и очертайте сърцето от хартията с молив. Предвидете по 1 см. Разстояние в страни, където да режете и зашийте след това. Във вътрешната част на сърцето може да начертаете линии на еднакви отстояния, а после да изрежете в тези линии;

Тениска панделка – изрежете ръкавите или яката, сгънете тениската на две, така, че ръбовете й да се покрият. Върху гърба на тениската направете хоризонтални, успоредни една на друга линии. Разстоянието между всяка от тях може да е 7-8 см. В средата на линиите завържете лентички от материала, които ви е останал при изрязването на ивици, ръкави и яка. Може да използвате и друг контрастиращ материал като дантела, например;

Тениска плитка – за да направите такова дизайнерско модно творение, изрежете ръкавите на тениската, така че да стигнете чак до яката. Изрежете и част от гърба и разделете на три части. Сплетете плитка и я зашийте на яката.

Всички тези творчески предложения са подходящи, за да разнообразите скучните или стари модели.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader