Всички дрехи

Дамски елегантни блузи: стил – да, а удобство?

Когато купувате дамски елегантни блузи, най-вероятно се сблъсквате с неприятното усещане, че дори даден модел да Ви харесва, той не винаги е Вашият размер. Дори да е с няколко сантиметра разлика, нещо подобно може да Ви развали деня.

Проблемът е, че дамски елегантни блузи се шият по определени модели и тъканите не са разтегливи умишлено, за да може дрехата да запази класния и официален вид през целия ден. Някои дизайнерски линии, като например тази на Кели Кларксън, предлагат блузи, които са точно обратното – еластични, удобни и представителни. На тях обаче им липсва формалността на памучната дантела и перлените копчета.

Има и случаи, в които бихте могли да спасите положението. Ако проблемът не е в размера, а в прозрачността на плата, бихте могли сами да си пришиете хастар в същия цвят и без да имате дълбоки познания по шиене. Необходимо е само да изрежете парче от друга стара блуза или да купите плат от кварталния магазин. Парчето трябва да е малко по-голямо от ръба на блузата Ви. След това го пришивате и скъсявате леко отдолу.

Ако се сблъскате с противоположния проблем – любимата Ви официална блуза да е станала по-широка, купете си лента в същия цвят или от сатен. Пришийте две парчета с еднаква дължина в областта на талията и ги завържете на панделка на гърба си. Моделът веднага ще пасне на фигурата Ви и ще имате една грижа по-малко.

И последно – всяка блуза е произведение на изкуството и е сама за себе си. Не е нейната кройка онова, което Ви прави елегантна, а начинът, по който я носите – Вашите увереност и финес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *