Всички дрехи

Дамски клинове – с какво да ги носите

Често чуваме, че “новият стил е добре забравеният стар”. Тази мъдрост се отнася до днешната мода. Помнете осемдесетте години на миналия век, след това костюмите в модата и днес тяхната популярност, която отново се е върнала.

Разбира се, нещата са се леко променили. Ако в 70-те години на миналия век на мода сред хипитата бяха клинове носени под късите срязани дънки и поли, то сега те изглеждат елегантни не само като основен елемент на изображението, но също така перфектно допълват комплекта с великолепни рокли и дори с дънкови поли.

Произход на дамския клин

Каква е легендата? Тези панталони са изработени от еластична тъкан, която пасва на краката, няма ципове, копчета и други ненужни крепежни елементи. Тяхната разлика от чорапогащи е в това, че изцяло покриват краката.

По време на шоуто на “Chanel”, дизайнерът Карл Лагерфелд се появи с първите такива модели. Много популярни станаха по това време, Мадона и Сандра, които одобриха тези нестандартни панталони и съответно техните почитателки си купиха подобни дрехи.

Преди тридесет години тъканта за клиновете беше синтетична и цветната скала. Тя беше смятана за предизвикателна и дори наричана „дръзка“.

Десет години по-късно тези панталони се появяват с джобове, стават по-топли, а оцветяването е по-меко и тихо. Но популярността им идва с германските модни специалисти. Те изразяват своето възмущение от подобна форма на панталони, тъй като краката не скриват недостатъците на женската фигура и дори напротив – подчертаха пълните и не много равномерни крака.

Как да носите клинове?

Новата мода се е разпространила както в класическия стил на гама, така и в спортните модели.

Клинът в неутрални цветове може да се носи спокойно с рокля или пола. Разрешена е и комбинация между къса пола тип лале, къси панталони, туники. Ако трябва да скриете някои недостатъци на краката, носете клин с дълги поли от шифон.

Удобен избор са клинове с дълга рокля като пуловер: този класически вид е много практичен за всеки ден и в специални неофициални случаи.

Много популярни са и тъмните кожени клинове. Няма да изгубите ако заложите на тях, защото са стилен и много удобен тоалет за ежедневно носене. Момичетата, които обичат обувките с високи токчета, трябва да носят плътно прилепнали обувки или ботуши над глезена в комбинация с клин. Плетената къса рокля изглежда с клин и е подходяща за вечерната разходка.

Съществуват още много подходящи и модерни съчетания между клинове с останалите дрехи. От първостепенна роля е да определите дали имате идеално тяло за тях или трябва да прикриете някои несъвършенства, чрез помощта на другата дреха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader