Всички дрехи

Дамски поли 2018 г. – модни тенденции

Полата – интернационалният символ на жената. Макар в самото начало полата да се е носела и от мъже, тя постепенно започва да се асоциира единствено с жената, женствеността и развитието на модата. Само по нейната дължина могат да се проследят всички тенденции от зараждането на Античната култура до днес.

За разлика от предишни години, през 2018 г. дамската пола се среща във всички размери. По-популярните модели отново са полите от две части, включващи дантела и тюл. Правите поли от шест части отново са част от колекцията. Черни, на три степени и надиплени.

Полата с цепка също се завръща. Този път цепката минава отпред и то при по-къси модели, съчетани с голямо копче или имитация на бижу. Цепката се среща и при по-консервативните кройки като декоративен елемент.

Разкроени поли, от кожа или шифон. Поли до коляното и до глезена, с широки черни колани и висока талия. Друг популярен пример е полата тип камбана, която е скроена над коляното и също се отличава с висока талия.

По-голямата част от цветовете са изчистени, без излишни декорации или принтове. Има и по-модерни дизайни, с бляскави или матирани платове и флорални мотиви. Каре, райе, леопардови шарки. Някои от моделите са триизмерни – с пера, волани, драперии и бродерии.

Сред полите, следващи линията на ханша, има и такива, които са съчетани с панталон и обувки в същия тон и цвят. Аксесоари почти липсват. Малки чанти с дръжка се забелязват предимно при моделите с по-голяма дължина. Шапки с периферия и дълги гердани се открояват сред модните тенденции.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader