Всички дрехи

Дамски рокли за Виенски бал

Има събития, на които облеклото трябва да е съобразено с определен етикет. Такова събитие е Виенския бал. Ако на една дама и предстои да го посети е добре да спазва някои правила при избора на дреха.

Да се появиш в къса рокля е недопустимо. Това е особено неприятно за домакините. Виенският бал се е наложил във времето като връх на елегантността.

Дакското облекло включва задължително дълга рокля с разкроена долна част, т.нар. шлайф. Това предполага роклята да не е плътно прилепнала по тялото.

Класическото описание е дълга вечерна рокля. Тя може да бъде без презрамки и ръкави, раменете да са разголени, а дължината задължително до пода.

Под роклята трябва да се носят чорапи. Проява на лош вкус е да се появите на бос крак, който да се подава ако роклята вие с цепка.

Дамите могат да носят ръкавици до лакътя. Цветът на роклята трябва да е в светлата гама, освен ако сте решили да не танцувате, макар че и тогава се препоръчва тонът да е в светлата гама. От вас трябва да струи стил и елегантност.

Или както се казва – дългата вечерна рокля носи полъха на царственост и изтънченост. В нея всяка жена се чувства величествено, като истинска принцеса.

Може да разгледате елегантни дълги рокли и дълги рокли

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader