Всички дрехи

Дълга рокля с гол гръб

В началото на 20-те години на миналия век се появява дълга рокля с гол гръб като начин жените да покажат малко кожа и да се похвалят с тена си. През 1937-ма година актрисата Мишелин Патън е носела рокля с гол гръб в последния епизод на новия си сериал и, както се случва с всичко ново, била залята от критики и възмущение.

Въпреки острото отношение, голият гръб присъства в традиционните дрехи на някои култури – например индийското сари, където горната част е къса, пъстра и с много украшения. Голотата на гърба и корема се компенсира с голям, прозрачен шал.

Дълга рокля с гол гръб се предлага основно в два варианта – полускрит и напълно открит гръб. Особено вторият вид често е комбиниран с кръстосани тънки връзки или широки ленти. Носенето на подобен модел винаги е изпитание за креативността на жената. Много популярен вариант е допълнителният ластик, който се слага на сутиена, за да се носи под линията на голия гръб.

Не всички модели обаче изискват толкова подготовка.  Дългите ежедневни рокли с гол гръб се предлагат с мрежа от тюл или шифон с бродирани елементи. Материята може да е от дантела – плетена на една кука или перфорирана. Макар този тип рокли да се водят „затворени“, гърбът все още е достатъчно видим и атрактивен.

Подходящи обувки са високите токчета с каишка на глезена. Ако излизате навън, задължително си вземете връхна дреха – лека жилетка, сако, блейзър, шал от същия плат. Не рискувайте с температурните промени. Красотата и времето са съперници от зората на човечеството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader