Всички дрехи

Дълги рокли за лятото

В летните горещи дни се стараем по всевъзможен начин да се спасим от жегите. Някак общоприето е, че ще постигнем разхлаждащ ефект, само когато ръкавите на блузките и дължината на полите са възможно най-къси, но това далеч не е така. Дългите рокли са едно страхотно решение за летните дни и не само, между другото.

Една ефирна и свободна дълга рокля позволява циркулацията на въздуха под самата дреха, по този начин въздухът се завърта, макар и слабо, и разхлажда нашия организъм. За почувстваме истинска разхлада трябва да съобразим и някои други неща, едно от тях е материята на роклята. При високите летни температури е изключително важно да не задушаваме тялото си и да му позволяваме да диша. Така то не се запарва и има вероятност да избегнете, така нежеланите, мокри петна от изпотяване.

Друго особено важно правило, което ще ви накара да се чувствате още по-комфортно

Съобразете цвета на дългата лятна рокля. Задължително избирайте светли и свежи цветове, не само защото изглеждат по-добре и са прекрасен избор за летните дни. Една от съществените причини, заради която трябва да избягвате черните рокли през лятото си има напълно научно обяснения. Черният цвят поглъща по-голямо количество светлина, която в последствие се превръща в топлина, а подобен бонус през лятото далеч не е желателен.

Освен всички тези предимства на дългите рокли през лятото, налице е фактът, че те гарантирано издължават силуета на  една дама. Правят я да изглежда по-висока и стройна.

Модният пазар предлага множество модели от страхотни материи и с невероятни летни акценти, подходящи за всеки повод. Със сигурност няма да сгрешите ако заложите на дълга рокля през летните дни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader