Всички дрехи

Дънкови поли – история и бъдеще

Типично ежедневно и неангажиращо облекло. Също като при джинсите, цветът на дънковите поли варира от много тъмен до бледосин. Различават се и по дължината си – дълги, средни, къси и мини. Някои жени предпочитат дългите дънкови поли изцяло заради религиозната си принадлежност и невъзможността си да носят панталони. Общността, която ги е създала обаче, не е никак религиозна.

Дънковите поли, каквито ги знаем днес, дължим на хипитата, които през 60-те години са разшивали джинси и са прикрепяли към тях парче дънков или друг вид плат. В модата дънковите поли се появяват десет години по-късно и бързо са набират широка популярност, особено сред тийнейджърите.

Класическите дънкови поли напомнят на дизайна на джинсите – по два джоба отпред и отзад, цип, копче и ушета за колана. Полата може да е направена от един, два и повече панели, хоризонтално или вертикално разположени. Може и да са в различни форми, като например триъгълник. За по-женствена визия се използват разнообразни декорации – ресни, дантела, бродерии, надписи, изкуствени кристали. Принтовете рядко се срещат при този тип дрехи.

В магазините ще попаднете на четири вида дънкови поли – А-линия, молив, по тялото и широко плисе. Най-търсени в момента е мини полата. Най-добрата комбинация е с платненки или боти. Предпочитани цветове са светлосиньото и индигото. Сред нестандартните модели са такива с тигрови шарки. Много марки предлагат „плюс сайз“ в черно. Почти всички модели имат висока талия в комбинация с колан. Не забравяйте златното правило при носене на поли с висока талия – винаги втъквайте блузата или ризата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader