Всички дрехи

Елегантни туники – нещо свежо за офиса

Макар често да се бъркани със сукманите, които много приличат на тях заради дължината и широчината си, туниката се носи върху панталон или дънки. Разликата между туниката и дългата блуза пък е в свободата на кройката. Блузите задължително следват линията на фигурата Ви, тъй като са направени от памук и еластан, докато туниката може да си позволи по-голямо разнообразие от тъкани.

Когато говорим за елегантни туники, задължително трябва да отбележим предпочитаните тъкани, а те са коприна и сатен. Памукът не е изключен, не защото е по-евтин вариант, а заради плътността си и прохладата в летните дни. Просто той е оставен на заден план – като подплата или втора част на туниката.

Елегантни туники ще срещнете с три четвърти ръкав, по-рядко с изцяло дълъг. Моделите от кадифе се предлагат изчистени и с големи, цветни бродерии. По форма има и асиметрични, но там се експериментира предимно с ръба на туниката. Сред интересните декорации са шахматните пайети. Макар моделът да е по-скоро за парти, всъщност тези туники са отлични за офиса, гърбът е изчистен и пайетите няма да Ви убиват, докато седите.

Изчистените туники могат също да бъдат елегантни. Модели от органичен памук изглеждат меки на допир и падат ефирно около талията, сякаш са направени от плюш. Принтовете при елегантните туники са по-скромни и фокусирани върху животински десени – зебра, змия, тигър. За да се запазят цветовете, ползват се полиестер и найлон.

Тази година моделите, комбиниращи бродерия и дантела, са най-модерни. Цветовете са монохромни, основната част е заета от релефна бродерия в същия цвят, а деколтето и ръкавите са от машинно рязана дантела. Подобен вариант може да намерите при туниките тип „бохо“, които имат етнически ориентирани шевици и по-отворено деколте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader