Всички дрехи

Елегантност и женственост в рокли – мечтата на Диор

Чували ли сте за историята на Шарлот Смит? Всъщност тя е авторката на книгата „Мечтата на Диор“, която написва след голямо чудо.

Чудото е в това, когато наследява над 3 хил. уникални по рода си тоалета и аксесоари към тях. Всички те са създадени през 1790 до 1995 година. Това са колекции събирани десетилетия  от кръстницата й, известната колекционерка Дорис Дарнел. В колекцията са включени рокли на Диор, Шанел, Унгаро и други световни дизайнери. Безсмислено е да казваме, че щастието на Смит нямало край. В книгата ти Шарлот разказва за историята на 140 рокли, носени от прочути дами.

Така според авторката на книгата, изборът на всяка една елегантна рокля трябва да се крие магията и женствеността на притежателката й. В нея трябва да са втъкани мечти за любовта, желание за показност, вяра и положителна нагласа и така подобно на Пепеляшка, всяка жена, която се смята за невзрачна може да постигне голям успех.

Всичко това е истина, защото добре подбраната рокля, която кара притежателката си да се чувства женствена и неустоима е един омагьосан кръг.

Когато става дума за официални рокли, съвременната жена трябва да заложи на свобода, лекота и най-вече това, което я кара да се чувства галантна, фриволна и лека. Не бива да забравяме, че външния вид на свой ред зависи от това, как самите ние се чувстваме, а най-важното в избора на рокля е това как ни стои.

Колкото и да е красив един тоалет, важно е той да ни отива. Не бива на всяка цена да се водим по модата. Не е случайност, че тя често е наричана диктаторска.

Казано по друг начин екзотичните материали за изработка на елегантни рокли могат да имат необичайни комбинации, а понякога дори простота. Прекалено натруфените модели рокли и разголени тоалети са често обсъждани от модните критици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader