Всички дрехи

Защо модата по подиумите е толкова странна

Модата не е само това, което виждаме по улицата и което би трябвало да ни доставя удобство, естетика и приличен външен вид. Модата е и изява на вътрешни противоречия, форма на уникално и неповторимо творчество, опит за отговор на ред въпроси, начин на себеизява.

Стремим се към това да се впишем в обществото и често се обличаме така, че външността ни да отговаря на очакванията и изискванията на социалната група, към която принадлежим.

Въпреки това, ценното във всяка индивидуалност не е  еднаквостта, а уникалността и различието – това с което можем да изненадаме и впечатлим околните.

Точно дизайнерите – пионери в модата, които внасят нещо ново и различно в колекциите си, са тези които будят възхищение и набират популярност.

Поради тази причина новото, екстравагантното и странното е търсено и ценено от повечето модни брандове.

Идеите на модата достигат до най-чувствителните нейни ценители и носят в себе си не само история, но и фантазия, еклектика, философия. Препратките, които големите дизайнери правят чрез своите колекции са насочени към себепознанието, смисъла на живота, символите, на които се уповаваме и чувствителността на всеки от нас.

Защото, както казва дизайнерът Доменико Долче: „Елегантността не може да се моделира.“

Тя е нещо, което се култивира вътре в нас, ако познаваме смисъла на живота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader