Всички дрехи

Златно време на елеци с козина

Знаете ли колко струват приходите от продажба на козина в световен мащаб? Цената достига близо 15 млрд. долара. Модната индустрия с произведения от козина – елеци, палта, жилетки, шалове и шапки е ярък пример за лукса и красотата. Това обаче има своята цена и финансовото положение е завидно.

За направата на една нова колекция от козина в предстоящ есенно-зимен сезон влизат около 70% от водещите дизайнери. За природозащитниците това е пагубно. Почитателки на козината са Лейди Гага, Риана, Кейт Мос и много други светски лица.

Хубавата новина е, че за да изглежда и да се чувства красива една жена, не е задължително да избира естествена козина. В последните няколко години все по-масово се предлагат чудесни заместители на облекла с косъм, изработени от висококачествени имитации, при това на далеч по-достъпни цени.

Елеци с косъм, палта и други аксесоари в дамския гардероб се изработвали предимно от норка, лисица, самур, заек, видра, хермелин, чинчила, бобър, тюлен, опосум. Добрата новина, че техните скъпи кожухчета могат да бъдат изцяло заместени от изкуствени високотехнологични материали може да зарадва всяка дама.

За да съхраните елек с косъм за по-дълго е важна правилната грижа. Такава може да приложите без много средства и усилия. В топлите месеци дрехи и аксесоари с козина съхранявайте в специални калъфи. За да не вмирисвате излишно дрехите си с нафталин може да използвате аромати на изсушена портокалова кора или тютюневи листа. Дори и в калъф елеци с косъм и други подобни аксесоари трябва да се прибират на сухи и тъмни места.

Ако по елек с косъм попадне мазнина, петната не се отстраняват с ацетон или бензин. Това може трайно да увреди повърхността на елека.

Елеци с естествен косъм не бива да бъдат поставяни на закачалка, до изкуствено боядисани дрехи.

При намокряне на елек с косъм от дъжд или сняг не бива да се суши изкуствено. Изсушаването трябва да става само на естествена стайна температура.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader