Всички дрехи

Известни имена в американската модна индустрия

Много американски дизайнери са допринесли за модата по светa в миналото и днес, но на много малко от тях имената остават толкова добре закотвени в модната история, както на тези.

За начало искаме да ви представим една интересна личност – Том Форд. Той не е само дизайнер, но и филмов директор, продуцент и не на последно място дори филмов сценарист. Въпреки множеството си качества той остава в света на модата запомнен със своята линия дрехи през 2016 година, която представя след като напуска Gucci.

Убедени сме, че името на Ралф Лорен не ви е непознато и със сигурност сте виждали негови дрехи все някъде. Със сигурност обаче не знаете, че неговата марка се оценява на 7,5 милиарда долара. През 1967 година представя първата си мъжка колекция, а през 1971 започва да обръща внимание и на женската аудитория.

Сега е време да посочим и името на една жена, която не се е занимавала с измайсторяването на дрехите, а с тяхното заснемане, което не бива да подценяваме из модните среди. Ако една дреха не бъде уловена в детайли от фотографа, то няма смисъл дрехата да бъде представяна. Това е Anna-Lou “Annie” Leibovitz. Тази американска фотографка е и първата жена имала изложба в галерията на Лошиктон. Снимала е много корици на Vouge и други модни списания.

Последно, но не по важност трябва да споменем името на първата актриса усмелила се да облече мъжки панталони – Катрин Хепбърн. С тази нейна поява тя променя изцяло начина на обличане на жените из Америка и нейния стил бива вдъхновение за много млади момичета.

Американската модна история е пълна с имена, които могат да ви вдъхновят. Това бяха много малка част от тях, но самите те полагат началото на модата, която познаваме днес такава каквато е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader