Всички дрехи

Историята на „Dolce & Gabbana“

Различността и радостта от живота са в основата на

философията на бранда „Dolce & Gabbana“. Моделите и колекциите, които марката поднася са не само мода, но и едно любопитно изследване на пъстротата на живота, сексуалността и красотата във всичките й измерения. Всичко това е погледнато през призмата на двама талантливи италиански дизайнери, които безапелационно могат да бъдат обявени за най-успешния тандем в модната индустрия.

Доменико Долче и Стефано Габана се срещат в през 1980 г. в модната столица Милано. Стартират съвместната си работа в модното студио, което сами основават през 1982 г.

Това е началото на историята на „Dolce & Gabbana“.

Стартират с производство на дамска мода, бельо и бански костюми, но съвсем скоро талантливите дизайнери пускат на пазара и мъжка модна линия.

През година се ражда линията „D&G”, която е насочена към по-младите модни фенове и артикулите в нея се предлагат на доста по-достъпни цени.

Долче и Габана притежават магазини в по-голямата част от европейските градове, Сингапур, Париж, Ню Йорк, Тайпе, Хон Конг, Сеул.

Доменико Долче и Стефано Габана живеят дълги години като гей двойка и горещо поддържат правата на хомосексуалистите. През 2005 г. обаче официално обявяват своята раздяла в личен план, но продължават да поддържат бизнес отношенията си и да развиват модния гигант „Dolce & Gabbana“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader