Всички дрехи

Какво не знаете за дънките?

Докато в Северна Корея дънките са забранени, то в целия останал свят те са задължителни в гардероба на всеки. Истина е,че за повечето от нас всеки нов сезон започва с мисълта „Трябва да си купя нови дънки…“, защото те са най-носената дреха днес. Какво обаче не знаем за тях?

Средно статистическата жена днес притежава в своя гардероб около 7 чифта дънки, които могат да бъдат в различни цветов. Някога, когато дънките са били създадени единствените цветове между, които хората е можело да избират са били син и кафяв. Преди дънките също така са били свързвани само с професии изискващи физически труд, но не и днес. В 21-ви век спокойно можем да ги носим както в офиса, така и в парка, дори и в дискотеката. В миналото ципа на женските модели дънки е бил встрани, а  не отпред. Първият чифт дамски дънки в Америка се появява през 1934 и до днес въпреки, че моделите са се променили драстично, любовта на женската аудитория към тях не е отслабнала.

Ако обаче сте повече от просто обикновен почитател на дънките вие трябва да знаете, че те имат дори рожден ден. Точно, така женските дънки празнуват своя рожден ден на 18 май, защото на тази дата през далечната 1873 година Tailor Jacob Davis получава своя патент. Днес за жената не е трудно да превземе света ако носи своите любими дънки. Затова, дами, не спирайте да носите дънките, в които изглеждате ослепително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader