Всички дрехи

Какво трябва да знаем за текстилните материи

Материята, от която е произведена една дреха, е нейното най-важно качество, за да се чувстваме комфортно.

Уверено може да кажем, че памукът е на върха на пирамидата в класацията на тъканите. Той е издръжлив, здрав, лесно се чисти и освен това позволява на кожата да диша. Идеално решение е за летните горещини, тъй като абсорбира влагата. Третирайте го според указанията на етикета, за да можете да му се радвате дълго време.

Ленената материя е аналогична на памука. Разликата е в това, че по-лесно се мачка, но също така е лек и удобен за носене през  топлите месеци.

Към синтетичните тъкани спада полиестерът. Той е по-здрав в сравнение с естествените материи и се мачка по-трудно, но от друга страна запарва и не позволява на кожата да диша. Именно заради това не го носете през топлите месеци. Тялото се поти в жегата, а тази изкуствена материя запарва допълнително, като в резултат и потенето се увеличава

Вълната е най-подходящото облекло за студените дни. Тя е естествен материал, който задържа топлината. Недостатъка е, че е груба на допир и не всеки я търпи върху себе си. Можете да я облечете върху боди или потник, за да избегнете неприятното стържене и боцкане по кожата.

Подобен на вълната е акрилът, който също топли, но не е толкова дебел, колкото вълната. Той е лек и е мек на допир, което създава усещане за комфорт без да запотява тялото допълнително. Подходящ е за пролетта и лятото. Недостатък при него е наелектрезирването, тъй като се произвежда от синтетични материали.

Каквато и дреха да изберете се водете от това от какъв материал е направена и дали тялото ви ще се чувства добре в нея през дадения сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader