Всички дрехи

Как да изберем най-добрите зимни маратонки

С наближаването на зимата голяма част от човечеството се изправя пред въпросът за избор на добра зимна маратонка. Изборът е огромен, но има няколко основни неща, за които трябва да се следи:

Свързани  шевове – т.нар. запечатани шевове, водят до пломбиране между тъканите. Това е особено полезно, при водоустойчивите материи, а от тук и сухота на 100% вътре в маратонките.

Анатомични ходила – добрата зимна подметка трябва да е с каучукови клетки, което способства за придвижването по мокра, хлъзгава и заледена земя, без да събира мръсотия. В този стил са планинските обувки, при които дори се използват и гумени композитни подметки, които дават възможност при износване да подмениш само табана.

Неопренови линии – както знаем неопренът се използва за регулиране и запазване на телесната температура и от тук е опция и при изработката на зимни маратонки. Като ефективност обаче не са толкова популярни, защото липсва пропускливост – дишане, на материята.

Обработка на плата – използват се специални водоустойчиви и дишащи мембрани, между които има микроперфорации, достатъчни, за да пропускат молекулите на горещия въздух и да задържат проникването на студ и вятър в маратонките.

Отразяващи – през зимата видимостта е слаба, затова върху маратонките се слагат светлоотразителни ленти. Все пак трябва да се грижим освен за удобството на своите крака, а и за своята безопастност.

Кевин Рийд, промишлен дизайнер, казва: ” Най-добрите зимни обувки интегрират технически решения за хидроизолация, дълготрайност, дишане, сцепление, поддръжка и регулиране на топлината”.

Тук може да разгледате дамски маратонки и мъжки маратонки налични във fashioncolors.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader