Всички дрехи

Как да изберете дрехи според фигурата си

Всяка жена иска да изглежда страхотно, но във фигурата си има някои предимства и недостатъци. Ето как да подберем правилните дрехи.

ФИГУРА ТИП КРУША – широки бедра, забележима талия и малки тесни рамена. Подходящи  дрехи са с външни джобове, обемни ръкави, рокли с подвижна талия.Да се избягва: блузи, якета, които са с дължина на ханша; да се подбира модел над или под тази дължина/бедрата/; прилепнали блузи, дънки; поли-лалета, ризи с връзки около врата.

ФИГУРА ТИП ЯБЪЛКА – не особено пухкави бедра, тънки крака, слабо изразена талия, често по-широка от бедрата и раменете. Визуално трябва да се подбира облекло с акцент деколте и крака, напр. модели с прав силует, рокли и блузи без ръкав. Да се избягва: свободни или тесни рокли; едрите плетки; допълнителния колан; големите и хоризонтални ивици.

ФИГУРА ТИП ПЯСЪЧЕН ЧАСОВНИК – считат се за най-пропорционалните, защото имат еднаква широчина на рамена и бедра, ясно изразена талия и гръдна линия. Дрехите при тях трябва да следват линията на тялото. За подчертаване на талията може да се използва допълнителен колан. Да се избягва: твърде строгите дрехи; големите рисунки с геометрични фигури.

ФИГУРА ТИП ПРАВОЪГЪЛНИК – тесни рамена и бедра, слабо изразена талия и плосък хълбок. Тези дами трябва да търсят дрехи за подчертаване на закръглеността, линията на талията и бедрата. Да се избягва: тесните дънки, удължените жилетки и блузи.

ФИГУРА ТИП ТРИЪГЪЛНИК – по-големи рамене, слабо изразена талия, долната част е по-малка от горната. Дрехите трябва да са с модел придаващ обем на бедрата.Да се избягва: обемни ръкави; тесните поли; големите яки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader