Всички дрехи

Как да носите тренчкот

Модерната дама винаги търси начини да подчертае женствеността си, чрез показност на най-атрактивната част от собственото си излъчване. И макар, че не харесваме студеното време, често смятаме за претрупаност, връхните дрехи, то тренчкотът, познат още като манто, шлифер, пардесю е идеално решение за хладните сутрини.

История на тренчкотът – първата връхна дреха, известна като тренчкот се появява през 1901 г. и е дело на Томас Бърбъри. Предвид факта, че модата постоянно се мени, заедно с предпочитанията на жените, тази връхна дреха познава множество възходи и падения. Тя, като и много други от дамския гардероб преминават през интересни трансформации.

Ако се питате как да носите шлифер нека ви насочим:

Място на колана – този въпрос за много е табу, а други смятат, че няма смисъл да бъде задаван. Според специалистите дрехата шлифер стои най-добре с колан, който не е прекалено стегнат, нито прекалено отпуснат. Тренчкотът е красив, когато е завързан и настрани, а не класически само под пъпа. Когато носите тренчкот разкопчан може да завържете колана на гърба, за да не пречи и за да стои по-елегантно.

Задължително условие е когато купувате тази връхна дреха, да обърнете внимание на размера. Освен, че не трябва да е прекалено стегната и да дава нужната свобода на движения за ръцете, трябва и да приляга безупречно по раменете. Маншетът на ръкавите трябва да покрива само горната част на китките, а ако се спуска към пръстите няма да изглежда по ваши размери.

Ако носите пола или рокля под тренчкотът, такава трябва да е по-къса от връхната дреха.

Съществуват и някои тънкости и по отношение на фигурата. За ниските дами се препоръчва тренчкот до средата на бедрото, а за едрите модел с едноредно закопчаване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader