Всички дрехи

Как да се облечем, когато ходим на интервю за работа

Доброто впечатление, което правим, когато ходим на интервю за работа, е от първостепенно значение. Още с влизането си, облеклото и безупречният външен вид са първото нещо, на което бъдещият работодатал ще спре погледа си. Затова е от изключително значение какво ще облечете.

Всяка сфера на работа има специфика в начина на обличане, но чистотата и спретнатия вид винаги се изискват.

Ако кандидатствате за позиция на секретарка забравете всичко, което сте гледали по американските филми, защото единствените отговорности няма да са само вдигането на телефон и галене окото на шефа. Трябва да изглежфате дипломатично и да сте достатъчно представителна в случай, че офисът ще бъде посетен от потенциални партньори. В тази връзка изключете прекалено късите поли и дълбоките деколтета. Вместо това носете елегантен панталон с високи обувки и по възможност дълъг ръкав. Не изключвайте категорично полата от гардероба си, но нека да бъде с дължина поне малко над коляното.

Банковата сфера на работа също изисква елегантно облекло. Професионализмът, който притежавате, трябва да струи от вас още с влизането при интервюиращите. Костюмът ще свърши чудесна работа в случая. Той не бива да бъде широк или прекалено тесен, а да стои така, сякаш е шит специално за вас. Можете да комбинирате така нещата, че дрехата да отговаря на банката цветово. Тогава успехът няма как да ви подмине. Като аксесоар можете да изберете шал, който нежно да увиете около врата си, а и май няма банка, чиято униформа да не притежава този елемент в стила на обличане.

Продавачките, без значение дали става въпрос за магазин за дрехи или книжарница, също трябва да съобразят начина си на обличане. Тук не е необходимо да се лъсбете с чисто нов костюм. Достатъчно е да придадете лека елегантност с елек или ефирна риза. Забравете за прозрачните блузи. Сложете затворени обувки с ток не по-голям от 5 см.

Ръководете се от едно правило – зададете ли си въпроса ,,Мога ли да облека това за интервюто?“, то отговорът винаги е ,,не“. Безупречната визия е едно от най-силните оръжия, които притежавате, а от нея зависи и постигнатият успех.

Тук може да разгледате  всички модели офис рокли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader