Всички дрехи

Кои са едни от най-известните брандове в модата

В днешно време с една лека разходка из прохладните за сезона софийски, а и не само, молове имаме шанса да се запознаем с най-различни марки дрехи, лидери в света на модата. Те са подходящи за всеки и отговарят на различни бюджети. Но не всички знаем тяхната история.

Знаете ли, че сред световните лидери в модната индустрия, е испанската корпорация Индитекс. Под шапката ѝ има около 100 компании и разполага с над 4200 магазина из целия свят. На българския пазар тя е известна с флагмана на групата – Zara. Марката предлага различни облекла за всеки член на семейството – от по-свободни до висша мода и официални вечерни тоалети. Интересното е, че всеобхващащият стил на Zara се допълва от топ тинейджърските марки Bershka и Pull and Bear. А пък младата и винаги модерна жена може да разчита на Stradivarius. Не може да споменем корпорацията Индитекс и да не откроим елегантната и класическа модна линия, която се изразява в лицето на Massimo Dutti. Тя е от по-висок клас в сравнение с останалите марки в групата и винаги предлага страхотни дизайнерски решения за елегантни дами и господа.

Шведската компания H&M, която в последните години заля родния пазар, се е появила по доста интересен начин. През 1947 год. Ерлинг Персон решава да открие магазин за женска мода на име Hennes, в превод – „за нея“. 20 год. по-късно, обаче, той купува магазина за ловни и въдичарски принадлежности Mauritz Widforss. Така се заражда идеята му да развие Hennes и да добави мъжка и детска линия. Благодарение на тази идея днес компанията се казва Hennes & Mauritz и разполага с над 4000 магазина.

Един от топ брандовете на нашия пазар несъмнено е Diesel. Интересното при италианската марка е, че при създаването му Ренцо Росо е искал да създаде име, което да отразява усещането на бранда пионер в деним индустрията и което да се произнася навсякъде по един и същ начин. Именно затова е заложил на красноречивото Diesel.

А американската спортна компания Nike първоначално е създадена под името Blue Ribbon Sports от Бил Бауърман и Филип Найт. Името ѝ се променя на Nike през 1978 год. на името на гръцката богиня на победата Нике. Неизвестността на този факт обаче е довело извън щатите марката да се нарича погрешно „Найк“.

Това са само малка част от любопитните факти около различните марки за милиони. А сега идете в мола и открийте вашата любима!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader