Всички дрехи

Кои са едни от най-известните дизайнери във Франция

Париж е една от модните столици на света, защото когато си там имаш чувството, че модата е навсякъде около теб, дори и във въздуха който дишаш. Истината е, че Париж дължи своята слава на най- продаваните, талантливи дизайнери, които са успели чрез техните дизайни да превърнат града в това, което е.

Paco Rabanne започнал своята кариера с официални облекла и работил по общи проекти с Dior, Givenchy and Balenciaga, Rabanne, той става известен с костюмите, които е направил за филма „Барбарела“. В своята кариера има много спадове и възвишения, но завинаги остава запомнен като иноватора въвел стила „бохеми-шик“ във Франция.

Jean-Paul Gaultier стартира в модния бранж като изпраща своите скици на известни дизайнери, докато през 1970 таланта му бива забелязан от Пиер Кардин и го наема за негов асистент. Неговият най- известен дизайн е сутиентът, който носи Мадона през 1990 наречен ‘cone bra’.

Christian Dior благодарение на роклите, които Диор е създал приживе, Франция се е преродила като модна столица на света. Много известни личности като Ева Перон стават негови клиенти и въпреки неочакваната му смърт през 1957година, неговата марка е и до днес една от най- известните.

Coco Chanel е смятана не само за най- вдъхновяващата жена през 20-те, но и за най- богата на Земята. Известна е с това, че е освободила жените от корсетите и им е дала свободата, от която са имали нужда.

Тези френски дизайнери и още много са успяли да променят ежедневието на хората и да го разнообразят чрез техните дрехи. Техните имена завинаги ще останат в историята на моданата индустрия, а дрехите им ще вдъхновят и помагат на да преоткриете себе си още дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader