Всички дрехи

Къса рокля на черно-бяло райе

Може би вече никой не помни, че някога това беше затворническата мода, особено що се отнася до нямото кино и първите анимации на Дисни. Днес късите рокли на черно и бяло райе са се превърнали във вечна модна класика. Колкото и еднотипни да изглеждат обаче, между райетата има съществена разлика.

Обикновено райе

Когато белите и черните линии са с еднаква дебелина и са разположени хоризонтално – това е стандартния вид на раираната рокля. По традиция, ширината на линиите определя и предназначението на роклята – колкото повече пространство има, толкова по-официална е роклята. Обратното, ако райето е твърде ситно, това лесно би могло да се сбърка с моряшките тениски, затова тези рокли са спортно-елегантни и се шият главно от памук и еластан.

Тясно и широко райе

Тук основно има два типа райе – редуването отново е същото, но или бялата линия е по-голяма, или черната. Много официални рокли ползват този трик, като в допълнение имат разголени рамене, по-дълбоко деколте. Шият се с А-линия и могат да се носят като парти или вечерни тоалети.

Комбинирани

Тези рокли имат и широко, и тясно райе, комбинирано на групички по ширината на роклята. Ефектът е наистина забележителен, но тази техника си остава при ежедневните рокли.

Вертикално райе

Най-добрият вариант е, ако е комбинирано с разкроена рокля тип „императрица“ – с коланче и дълбоко деколте. Този модел е подходящ за разходка, за плажа, а и за късна вечеря. Впитата парти рокля с вертикално райе е подходяща единствено за официални поводи или бизнес срещи.

Две части

Този модел е доста атрактивен и предпочитан. Роклята е къса, но с дълги ръкави. Горната част е изцяло в черно, докато долната – самата пола, е разкроена и на райе. Ефектът е наистина поразителен и приложенията на този тип рокля са на практика безкрайни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader