Всички дрехи

Късите поли – изкусителни и не само

Известна още като минижуп, историята на късата полза започва 1960-та година, когато първият модел излиза на пазара. Макар и само десетина сантиметра над коляното, моделът е забранен в много страни, смята се за екстравагантен и неприличен. За двайсетина години минижупът слиза от витрините, когато внезапно се завръща и започва да се скъсява. Днес е прието дължината му да стига до 20 сантиметра над коляното или 10 под седалището.

Носенето на къса пола днес е цяло изкуство – от избора й до комбинирането й съществуват редица правила. На първо място е женската фигура. Стройният и издължен силует без проблем може да носи всички видове къси поли, докато за по-ниските жени стилистите препоръчват плисето и високата талия, които визуално издължават краката.

На второ място е познаването на дрехата. Преди да излезете навън с новата си мини пола, имайте предвид нейните възможности. Разходете се с нея, запознайте се с лимитите ѝ, седнете, изправете се и проверете дали тя се набира или очертава ханша ви прекалено. Комбинацията на обувки също е важна. Ако са твърде високи, а полата ви – от здрава материя, вероятно ще се придвижвате трудно. Спокойно можете да комбинирате минижупа със спортни обувки.

Ако сте решили да носите минижуп през зимата, има две решения – да го комбинирате с чорпогащник или високи ботуши. Ако желаете да ви е топло, но все пак част от полата да е видима, комбинирайте с дълго палто и го закопчайте само наполовина.

Този сезон са популярни трансперантните модели, кожени минижупи с широко плисе и висока талия, памучни с цепка на бедрото, както и класическата А-линия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader