Всички дрехи

Наградите, които печелят модните дизайнери

Ralph Lauren казва, „Аз не създавам просто дрехи, аз сбъдвам мечти“. Затовва предполагам има толкова много награди посветени на дизайнерите днес. Все пак тези хора не правят просто нещо, което да облечем, а създават нови теб и мен. Ето и какви награди дизайнерите печелят благодарение на своето въображение и креативност.

Една от най-жеаланите награди от дизайнерите е „Дизайнер на годината“, която се дели още на „Дизайнер на годината- за женско облекло“, „ Дизайнер на годината- за мъжко облекло“ и т.н.. От 1989 година в Англия събират всички свои и чужди дизайнери и награждават не само своите, но и чуждите дизайнери. Затова и там се връчва наградата за „Интернационален дизайнер на годината. Други награди, които дизайнерите получават са награда за „Червен килим“,както и „Най-популярен нововъзникнал дизайнер“.

Всеки юни пък американските дизайнери се събират в Ню Йорк за годишното раздаване на наградите за дизайнерите. Наградите, които се печелят там са  също „Дизайнер за годината- за мъжко облекло“, „Дизайнер на годината- за женско облекло“, „Дизайнер на годината- за аксесоари“, както и „Новоизгряващ дизайнер на годината“.

Други интересни награди за дизайнери са – наградата на сваровски за позитивна промяна, както и наградата от Isabella Blow за моден артист.

Разбира се, има още много награди, но това са едни от най-важните в кариерата на всеки един дизайнер. Нека признаем обаче, че дори всеки един дизайнер заслужава награда,защото благодарение на тях ние изглеждаме добре всеки ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader